onsdag 22. juni 2011

Til vurderingI barnehagen til Kasper har de en fin fisk som heter Friskus, som Kasper er veldig opptatt av. Barna på hans avdeling har som oppgave å mate fisken, og dette er veldig spennende synes Kasper.
Jeg synes først det var helt utrolig at en gjeng 3 åringer lot fisken være ifred oppi bollen sin, men de er ikke bøllete med den i det hele tatt.

Kasper er også så heldig at han er mye sammen med besteforeldrene sine som også er naboene våre (to hus tett i tett, nesten), og de har en flott engelsksetter som heter Lynga som Kasper er veldig glad i. Såpass glad er Kasper i Lynga at han fikk et akutt savn etter henne imorges da han ble levert i barnehagen. Heldigvis kom bestefar og Lynga og hentet Kasper i barnehagen på ettermiddagen.
Så nå lurer jeg på om vi skal vurdere å få oss et kjæledyr. Kasper er veldig flink med dyr, og jeg har vokst opp med masse dyr (18 undulater, en sær rasekatt, angorakanin og en fluffy hund på det meste), så jeg vet hvor stor glede man har av det som barn.

Jeg er utrolig glad i katter, men Peter er desverre allergisk, så det kan vi ikke ha. Jeg har spøkt med at han kan gå på allergimedisin hele tiden. Også finnes det jo allergivennlige katter, men de er fryktelig dyre. Også tenker jeg at vi burde ha bedre utemuligheter for katten.
Men en liten hund hadde ikke vært så dumt. Fin for meg å gå turer med på dagene og ikke føle meg så alene hjemme, og fint for Kasper å lære seg å hjelpe til med å ha hund.
Jeg har veldig lyst på en Bichon Frise, jeg synes de er utrolig artige hunder. Passe stor til å ha en i en byleilighet, fin familiehund og veldig søt. Også er de lette å lære triks!
Helst skal de være bustete og tøffe, jeg vil ikke ha noe pyntehund i klær. Jeg skjønner at slike hunder ikke akkurat kan trekke pulken på hytta,men helst må sitte oppi sammen med Kasper, men heldigvis har vi Lynga som kan gjøre den jobben.

Vil du flytte inn hos oss kanskje?

6 kommentarer:

hildegunn sa...

Hihi, så søøøt! Syns også de mindre terrierne er veldig fine, men de er kanskje ikke så godt egnet sammen med små barn. Cavalier King Charles spaniel er også en søt og "myk" rase, som både er sofa-og turhund.

Prinsesse Rosa sa...

Bichon Frise hundene er anbefalt familiehund når man har små barn har jeg lest. Siden de er så bedagelige og inne er agressive, så tåler de å bli herjet litt med. Det som stod som negativt, var at de er så små at barn med uhell kan sette seg på dem;-)

Prinsesse Rosa sa...

Inne=ikke. Aldså ikke aggressive.

nadja sa...

Ja! Dette hørtes ut som en skikkelig god ide!

Prinsesse Rosa sa...

Det synes jeg også;-) Har dere tenkt på å skaffe et dyr?

hildegunn sa...

Hihi, huff,jeg må bare le litt. Ja,de er jo ganske så små, særlig som valper blir de vel omtrent som reker,siden det er en så liten rase.Men hvis det blir for mye styr,kan sikkert valpen få et friminutt hos bestemor og bestefar og Lynga ;). Uansett er det sunt for unger å vokse opp med dyr, mener jeg. De lærer å ta hensyn og vise omsorg på en fin måte. Og en hund er en kjempefin kompis. Verdens beste, faktisk (snakker av erfaring, kattekompiser gir mer f...innimellom...).