tirsdag 17. november 2009

Heaven Scent

I Oslo finnes det et fantastisk parfymeri som heter Heaven Scent (www.heavenscent.no). Hun som driver det er utrolig kunnskapsrik, og fører parfymemerker som ingen andre parfymerier har i Norge. Her kan man lukte på godsaker til nesen ramler av! Mine favoritter er Miller Harris, L`Artisan, Costes og en utrolig spennende parfyme, som egentlig ikke er en parfyme, som heter Escentric molecules.
Jeg er parfymenerd, og liker spesielle dufter, noe ikke "alle andre" har. Krydder, røkelse og sandeltre er noen av favorittene, og en ren roseduft slår aldri feil!


Miller Harris duften Geranium Bourbon var den første parfymen jeg kjøpte på Heaven Scent. Den er en ganske krevende duft, veldig høst og vinter. Søsteren min fikk en Miller Harris duft, som Jane Birkin har utviklet, i forlovergave da hun giftet seg.
Duftlysene i samme serie anbefales også!


Hotel Costes i Paris har utviklet sin egen signaturduft, og resultatet er denne deilige parfymen! Denne må nok bli med meg hjem til Trondheim før vi flytter...


Denne parfymen er så komplisert at jeg lar ordene fra Heaven Scent sine sider forklare:
Geza Schoen har skapt innovative ESCENTRIC MOLECULES- fire parfymer som ikke er parfyme, men «duft-auraer». Så enkelt, og allikevel aldri gjort tidligere.
Duftstoffet i Molecule 01 og Escentric 01 har fått navnet «Iso E Super», et enkelt molekylært stoff som normalt opptrer i svært små mengder i mange parfymer. Iso E Super er enestående, mer en effekt enn en egentlig duft, som kun utvikler seg i kontakt med varm hud. Med sin feromon-lignende virkning gir den en spesiell og uforklarlig utstråling til den som bærer den. Det er jo nettopp det som er duftens mest radikale formål. ESCENTRIC MOLECULES I finnes i 2 varianter: Molecule 01 og Escentric 01. Designet på 01 er inspirert av duftenes sanselige og vitenskapelige natur med matematiske binære koder og molekylær grafikk.
Escentric 02 og Molecule 02 er knyttet til hverandre på samme måte som forgjengerne, men her er det det varme, mineralaktige ambroxan som er den magiske ingrediensen. Naturlig ambroxan finnes i ambergris, men den enormt høye prisen på fremstilling gjør at det ikke lenger brukes i parfyme. Ambergris er en av de få naturlige, animalske duftingrediensene som ikke er forbundet med noen form for lidelse for dyr, da det produseres og skilles ut naturlig av spermhvalen. Ambergris kan flyte på havet i årevis, og utvikler seg under påvirkning fra sol og saltvann. Når ambergris skylles opp på land, har det en distinkt, nøtteaktig, varm duft, og den mest aromatiske bestanddelen er ambroxan.


Til slutt en parfyme som ikke selges på Heaven Scent, men som man kan få tak i på enkelte parfymerier.
Soir de lune fra Sisley er rett og slett noe av det beste jeg kan lukte på. Sær og krevende, men det er slik jeg liker det;-)


Heaven Scent har nettopp åpnet nettbutikk, hurra!

5 kommentarer:

fru winther sa...

Herlig parfymenerding! Jeg er jo også i de rekkene, og på bussen hjem i dag innså jeg at toppen av lykke hadde vært et lite, sært parfymeri, kombinert med noen få, søte sko eller klesplagg eller lignende. Min drømmebutikk! DET hadde vært noe å få igang, det! Jeg var hos Bentes i dag og nerda, og testa både "Soir de Lune" og "Ange au Demon" fra Guerlain. AaD tror jeg må bli min nye duft- den luktet "revitalisert gammeldags" hvis du skjønner hva jeg mener- som en god tur i bestemors parfyme-og blondeskap kombinert med litt lettere toner. Mye vanilje (Guerlain KAN vanilje) og kryddernoter. Me like! Kanskje jeg burde sette Heaven Scent-jentene under press og tvinge dem til å åpne butikk i Trondheim? Vi trenger å lukte godt her oppe, møkkakjellerne er jammen ikke langt unna!

fru winther sa...

Tror du ikke jeg tuller med merkenavn....Givenchy, ikke Guerlain....vanskelig med disse uuutenlandske franske greiene for et lite gudsord fra landet som meg.

fru winther sa...

http://www.shopping4net.com/no/Skjoennhet/For-henne/Parfyme/Eau-de-parfum/Ange-ou-Demon-Eau-de-parfum.htm Her. Og det var visst "ou" og ikke "au"...noe sier meg at fransk er for vanskelig. Jeg må holde meg til tysk.Og svensk.

Prinsesse Rosa sa...

DET hadde vært drømmebutikken det! Jeg tror vi må holde drømmen varm, og slå de røde små hodene våre sammen om noen år og gjøre noe med det!
Vi (ja, jeg sier vim for jeg vil også være med, hehe) burde selge smykker fra Hadda X. Jeg skal blogge om de straks. Jeg fant ut at ingen andre i Trondheim selger dem.

Jeg gleder meg til å lukte på Ange eu Demon! Parfymenerding er så stas!:-)

Prinsesse Rosa sa...

Heldigvis har Heaven Scent nettbutikk...;-)