mandag 29. mars 2010

Påskestemning i Trondheim




Idag har det vært en vårlig dag i Trondheim (før det kom en liten snøbyge, hehe). Jeg og Kasper ruslet på Nordre og satt på en tørr (!!) benk og spiste litt mens vi så på folk. Koselig!
Påsken er min favoritthøytid, jeg liker roen og det fine lyset på denne årstiden. Også er det optimisme i luften, for våren er rett rundt hjørnet og det gjør folk gladere. Jeg gleder meg til å tilbringe påsken med familien min og å bli kjent med den nye hunden vår som vi får på onsdag. Regn med mange bilder av lille Lynga framover!:-)

søndag 28. mars 2010

Hatt baby!


MIn kjære har endelig fått Fana kofta han har ønsket seg, og jeg synes han er så søt (ehm, kjekk...) i den! Sixpencen har han arvet fra min bestefar, fin ikke sant? Og med brillene på i tillegg er han virkelig min drømmemann, knis.


Kasper har fått lik caps som sin far, og er veldig stolt. Noen som nevnte at man kler opp sine barn i sitt eget bilde, hehe?
Søte som karameller er de uansett!

Cupcakes og søndagskos


Idag fikk vi besøk av lille frøken Una og hennes foreldre. Veldig koselig med søndagsbesøk:-)


Kasper er ikke bare begeistret for Una, hennes mor faller også ismak;-)


Cupcakes liker både store og små!


Det går unna når to 1 1/2 åringer leker!


Og litt søndagskos må man unne seg! Gulrot cupcakes er påske for meg!

onsdag 24. mars 2010

En fin onsdag



Louis Theroux


Jøye meg, for en mann dette er! Louis Theroux er en britisk journalist som jobber for BBC. Han lager de mest fantastiske dokumentarene, og han han en evne til å komme under huden på de merkeligste mennesker. Han har laget flere dokumentarer fra sære miljøer i USA (eller kanskje ganske normale i USA?), blandt annet fra beryktede fengsler, kristne sekter, meth miljøer i Los Angeles og bodybouildermiljøer. I en episode tok han for seg plastisk kirurgi i Los Angeles, hjelpe meg for en verden det er.
Det som er så fantastisk med Louis Theroux er at han tar folk som de er, han stiller direkte spørsmål uten å sette de han snakker med i et dårlig lys (selv om intervjuobjektene har en tendens til å sette seg selv i et dårlig lys). Han er rett og slett utrolig dyktig, sjarmerende og veldig britisk.
Jeg og Peter er så fan av Louis Theroux at vi vurderte Louis som babynavn når jeg gikk gravid med Kasper.

'Eat, Pray, Love' Trailer HD

Denne filmen gleder jeg meg til. Som så mange andre likte jeg boken veldig godt, og filmen ser fin ut.

tirsdag 23. mars 2010

Sweet dreams



Em dag fylt med vårfølelse og sol er omme, og jeg er påvei under dyna og inn i drømmeland. Jeg har så merkelige drømmer for tiden, så jeg gleder meg litt til hva som kommer inatt.

Sov godt og drøm søtt!

mandag 22. mars 2010

Sol og en og annen snøbyge


Det har vært nydelig solskinn i Trondheim i to dager nå. Det er så utrolig deilig etter hva som kjennes som en evighet med sludd og regn. Vi får nyte det så lenge det varer!



søndag 21. mars 2010

Kasper sin nye stol


Utgangspunktet var en Läll barnestol fra IKEA som jeg malte i kuløren S1515B80G.

Når malingen hadde tørket klippet jeg til et scrappepapir og limte på setet.

Voilà!

fredag 19. mars 2010

Kos!


Jeg vil ha telt i stua! Se så fint!

Fredag



Etter noen stille dager hvor jeg egentlig ikke har gjort noe annet enn å vente på at formen skulle bedre seg, så klødde det i fingrene idag etter å gjøre noe kreatvit. Så med insirasjon fra Kari-Anne Toth, så hentet jeg all restemaling fra kjelleren og satte igang å fornye noen møbler som har skreket etter et støk maling (iallefall i midt hode)

Nå står alt og tørker, mens jeg tar meg en velfortjent pust i bakken.
Resultatet legger jeg ut når alt er ferdig.

torsdag 18. mars 2010

Torsdag




Innedag, alenedag, kosedag, sove lenge dag. Torsdag.

onsdag 17. mars 2010

Chantal Thomass

Chantal Thomass, fransk undertøysdesigns femme fatale, er en kvinne jeg beundrer. Hun utståler styrke og kreativitet, og jeg er veldig begeistret for hennes design. Hun designer undertøy som er en blanding av 50 talls pin up, den klassiske franske kvinnen og en dæsj fetisj. I tillegg til undertøy har hun lansert flere parfymer, og har nylig samarbeidet med Nivea om make up kolleksjonen "Colour passion".

Rød lebestift og en dæsj rosa rouge? Ja takk! Rougen bruker jeg nesten hver dag, den gir et fint hint av pink cheeks, uten å bli for glitrete.

Butikken ser ut som en plass jeg kunne ha brukt timesvis på å prøve fint undertøy!




Skjekk ut den fine nettsiden http://www.chantalthomass.fr

Dager i mars som kom og gikk


Jeg snør inne, hjelp! Det har snødd i mange dager i strekk nå, og jeg må minne megselv på at det bare er 2 måneder til 17 mai, og det betyr at all denne snøen kommer til å forsvinne iløpet av den tiden. Tenk så deilig det blir når det begynner å bli grønne trær! Jeg kan ikke huske sist jeg lengtet så intenst etter våren.

Kasper har begynnt å tegne, og vi øver på å treffe arket. Mye av farveleggnigen foregår i ansiktet hans. Man kan ikke annet en å smelte når et lite ansikt fullt av farverike streker smiler med alle se fine tenne sine.

Jeg har ikke følt meg helt på topp de siste dagene. Jeg har vært skikkelig uvel og har hatt mest lyst til å gå i hi. Men idag er jeg litt bedre, og har brukt noen timer på egenpleie på badet. Det hjelper på. Mens jeg har lagt under dyna og ventet på at uggenheten skulle gå over, har jeg drømt meg bort i min Tim Walker fotobok. Den er den vakreste boken jeg eier! Jeg blir helt euforisk når jeg ser på hans bilder. Hans bilder tar meg bort fra sludd og snø og kulde, og inn i en magisk drømmeverden.

Dette bildet er ikke fra boken, men er fra Vogue UK. Fantastiske Tim Burton og nydelige Helena Bonham Carter, som er aktuelle med filmen Alice in wonderland, som jeg har planer om å se snart.

fredag 12. mars 2010

[Part 2] Marriage Ref, with Madonna

Jeg ler og ler. Hehehe, hvor creepy er det ikke å ha sin eksmanns protese i skapet!

søndag 7. mars 2010

Kaspers palass

Endelig, endelig er Kasper sitt rom på plass! Litt småtterier kommer etterhvert, men i det store og hele er det ferdig.
Vi har jobbet i hele dag, skikkelig dugnadsinnsats, for å få det ferdig. Mamma har vært barnevakt, og pappa og Peter har bygd en flott lekebenk, vi har hengt opp lamper og dekorert med wallstickers. Jeg er kjempefornøyd med resultatet! Kasper sover sin første natt på eget rom, det er stas!
Det er veldig gøy å ha pusset opp leiligheten selv, og å se at all planleggingen tar form og at resultatet blir så fint. Også er det veldig gøy å få brukt av kunnskapen min som interiørkonsulent.


En koselig krok hvor vi har hengt opp de fine strikkegenserne som mommo har strikket til Kasper. En pute med vuff har fått hederspalssen i gyngestolen.


Endelig er Toord Boontje lampa hengt opp! Og den er gir så flott lys i rommet, og spennende skygger på veggene.


Kasper og Peter pakker ut de siste lekene, og Kasper utforsker det nye rommet sitt.

Lille Lynga og lille (store) Kasper


Igår dro vi til Lundamo for å besøke de små, søte valpene som ble født for 4 uker siden. Kasper syntes det var kjempegøy å se på hundene, eller vuffene som han kaller dem. Det er tre tisper i kullet, og en av disse er vår lille Lynga. Vi har lagt vår elsk på den tjukkeste av dem, hehe, hun var helt skjønn. Men vi blir glad uansett hvem som kommer hjem til oss. Om tre uker kan vi hente henne hjem, gjett om det blir en stor dag!! Jeg får helt lykkerus når jeg tenker på det! Vi må på IKEA og kjøpe litt hundeutstyr, for hun skal ha sin faste plass og sine ting her og, selv om hun skal bo hos mamma og pappa (bare ett kvartal unna oss heldigvis)


Idag jobber vi med å få Kasper sitt rom i orden. Akkurat nå bygger pappa og Peter lekebenk til Kasper. Etterpå kommer den flotte Toord Boontje lampa opp, og det blir bokvegg over senga. Og Eames gyngestolen skal få stå der inne. Bilder kommer:-)

onsdag 3. mars 2010

Domestic goddess


Idag skal jeg la meg inspirere av Nigella Lawsons bok "How to be a domestic goddess", og skal lage en skikkelig middag med dessert til Peter kommer hjem fra jobb. Så straks skal jeg brette opp armene og sette på Ella Fitzgerald og sette igang.
Apropo NIgella Lawson, så ønsker jeg meg kjøkkenredskapene hun har designet. De er nydelige! Jeg skriver det opp på listen over ting jeg ønsker meg til 30 års dagen min. Det er så kult at hun har designet et kasserollesett som ser ut som henens flotte kvinnelige kurver når de stables. SÅ stilig!



mandag 1. mars 2010

Timmy Tid!


Er det flere småbarnsmødre som går hele dagen og nynner på introsanger fra Fantorangen? Hos meg går det i "Timmy, hei Timmy...bææææ, et lite lam med et tv program" og "mandag,mamama-mandag, mandag er en fin-fin dag!" (også bytter man i forhold til hvilken dag det er)
Vi ser Fantorangen klokka halv sju på morgenen, hver bidige dag, og klokka halv seks på kvelden. Og jeg synes det er så koselig! Vi står opp før hele verden har våknet føles det ut som, det er ingen biler ute, ingen mennesker å se, og ennå helt mørkt. I helgene kan det hende at vi ser noen som går hjem fra nachspiel.
Jeg er stålende fornøyd med at NRK droppet Drømmehagen og erstattet det med Fantorangen. Nå går jeg ikke på veggen på morgenen, men koser meg sammen med Kasper mens vi titter på de små, fine filmene.